Setup wireless home network

Adakah anda mempunyai lebih dari satu komputer di rumah? Boleh dikatakan makin ramai yang dah ada lebih dari 1 PC kat rumah. Ada sesetengah siap ada sorang satu.

Untuk utilize broadband connection kat rumah, anda boleh setup home network. Kalau susah sangat nak tarik cable dari bilik ke bilik dan yang paling leceh dari tingkat atas ke bawah, wireless adalah option terbaik.

Tadi saya beli satu Wireless ADSL Router (dlink harga RM155 kat midvalley) untuk pasang di rumah. Sebab guna notebook jadi bolehlah bergerak ke mana2 ceruk rumah termasuk kat luar rumah.

Ni gambar kotak wireless router tersebut


wireless ADSL router

Ni pula gambar untuk setup home network


home network

Pstt. anda juga boleh kongsi internet connection dengan jiran. Tapi kena cek kot2 langgar terms oleh tmnet pula. Wireless home network mmg sangat sesuai utk student yg kongsi rumah sewa ramai2.

Kalau ada 6 orang, baru bayar rm11 sorang untuk pakej RM66. Hmm.. jimat tu.

Masukkan email anda untuk pengumuman posting baru. Tiada posting baru, tiada email akan dihantar 🙂

Delivered by FeedBurner

Categories: Technology
3 comments

Comments (3)

  1. Wah… tak terfikir pulak idea ni ekk… bagus2

  2. Azwan…

    Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin.. Semoga bergembira selalu..

    Salamzz

  3. Mmg bagus. Saya dah lama gunakannya. Senang nak kemana-mana dalam kawasan rumah…Selamat Hari Raya!

Leave a Reply

Required fields are marked *