Maxis 3G now in Rawang!

Maxis jadi penyelamat kepada kelembapan TM untuk pasang streamyx dan kelembapan Celcom 3G mengembangkan sayap di Rawang.

Masa nak beli dulu kata kat Rawang dah cover Celcom 3G. Bila dah beli tak ada pulak even kat tengah bandar as claimed. Boring betul buat sales trick camni. (Sorry la kalau ada orang berkenaan yang baca ni)

Beberapa hari lepas, kat handphone saya (guna Maxis) tetiba ada logo 3G, terus cuba dan memang coverage sangat OK. Connection speed much better than Celcom 3G. Kelajuan download mencapai sehingga 30kbps. Dah hampir setanding dengan Streamyx pakej RM66.

Malam semalam terus ke Maxis KLCC untuk request lagi satu SIM card untuk masukkan dalam 3G card notebook (sambil bawa anak-anak tengok air pancut).

Tak tahan guna handphone as modem kejap je bateri habis sebab banyak guna internet.

Pakej 3G yang ditawarkan terbahagi kepada dua iaitu

*Untuk pay per use ni sesuai untuk cek email dan browse wap je.

Sila rujuk website Maxis untuk keterangan lanjut tentang caj

Senarai handphone 3G

* 3G card untuk notebook harga dalam lingkungan RM1000.

Ohh.. satu lagi, sekarang dah boleh tengok tv kat handphone!

Oleh kerana Maxis dengan Astro adik beradik, jadi banyak la siaran Astro boleh ditengok di handphone dengan caj flat rate RM20 sebulan. Yang ni saya tak boleh komen sebab tak subscribe. Ada pakej percubaan RM1 sehari.

Mungkin lepas ni jadi trend orang tengok bola live kat handphone pulak sambil naik LRT cam dalam iklan 🙂 Tak pun tengok Akademi Fantasia kat handphone sebab kena stay back kat ofis. Haha

Ok dah cukup iklan Maxis. Kena kasi credit sebab telah menyelamatkan keadaan. Dah bertapa 4 bulan sebab internet connection slow. Banyak benda pending. Sekarang masanya untuk cergas semula dengan ilmu pertapaan yang terkumpul..

Masukkan email anda untuk pengumuman posting baru. Tiada posting baru, tiada email akan dihantar 🙂

Delivered by FeedBurner

Categories: Technology
6 comments

Comments (6)

  1. apsal tak try maxis wireless broadband. kawan cakap lagi laju dari streamyx 1mbps.

    sbb actual download speed streamyx 1mbps lebih kurang 800kbps je..
    kawan tu pakai maxis dapat lebih lagi…

  2. Hm.. menarik gak tu. Tak terfikir lak. Sat lagi nak pergi maxis register wireless broadband.

    Fee murah hampir separuh. Dah la tak payah bayar access fee cam talian tetap.

    Dah subscribe nanti boleh tulis review camne. Hehe. Thanx lelabu.

  3. nak tanya sikit…camana nak setup komputer supaya HP kita boleh jadi modem?….

  4. faizal, hp kena set connection 3g dulu.
    check kat http://www.maxis.com.my/3G/3gPortal.asp
    click kat ‘3G phone configuration’

    setting kat pc cam modem dial-up biasa. first dont forget to install hp driver

    setting utk maxis
    username:maxis
    pass:wap

    dial ke:*99#

    harap membantu

  5. wei..ape kate ko try balik 3G celcom ko..sbb aku Gune 3G celcom Now dah LAJU AH!!!!!!!!!!

  6. Dah tak dok rawang sekarng. Dah guna streamyx la

Leave a Reply

Required fields are marked *