Kerja-kerja baik pulih sedang dijalankan..

Baru je settle remove blog lama, install blog baru, masukkan posting lama dan membetulkan configuration asas wordpress ni. So lepas ni adalah kerja-kerja lain kena buat macam cari theme baru, masukkan plugin baru dan sebagainya.

Entah macam mana blog lama dulu tak boleh upgrade to latest wordpress. Jadi buatlah research macam mana cara termudah. Ingat nak transfer data dari database ke database tapi tengok-tengok structure database pun dah lain.

So gunalah satu plug-in namanya wp xml migrate yang boleh export semua posting dan comments jadi xml (wp xsr file) dan import dari blog wordpress version baru.

Lepas ni boleh lah aktif berblog dan kemungkinan besar semua posting dalam ni akan diubah ke BM dan posting BI akan dimasukkan dalam blog lain (untuk global market) kerana kebanyakan yang baca blog ni orang Melayu Malaysia.

Selamat berpuasa, bersahur, bertarawih, beribadah di bulan Ramadhan yang mulia ni..

Masukkan email anda untuk pengumuman posting baru. Tiada posting baru, tiada email akan dihantar 🙂

Delivered by FeedBurner

Related Post

Categories: Personal
Tags: ,
Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *