Kalau saya tak blog, saya micro blog..

twitterBanyak perkara yang ingin kongsikan dengan pembaca, cuma saya tak ada masa untuk duduk meluangkan masa dan mengarang dengan panjang lebar tentang sesuatu perkara.

Terima kasih kepada twitter kerana menyelamatkan keadaan. Sekarang saya boleh micro blog banyak kali sehari dan banyak yang saya boleh kongsikan dengan anda semua.

Join twitter.com dan jangan lupa ‘follow’ saya di twitter.com/azwandotnet. Twitter updates saya juga telah dimasukkan dalam blog ini dibahagian kanan paling atas untuk anda lihat tentang penemuan dan perkongsian terkini.

Selamat ber blog dan ber micro blog!

Update: Untuk masukkan twitter update ke dalam blog, anda boleh gunakan code yang disediakan dalam http://twitter.com/widgets. Dapatkan code dan paste ke sidebar (lebih mudah gunakan text widget dalam wordpress).

p/s: Apa kata share kan twitter anda dalam ruangan comment?

Masukkan email anda untuk pengumuman posting baru. Tiada posting baru, tiada email akan dihantar 🙂

Delivered by FeedBurner

Related Post

Categories: Marketing Tools, Technology
Tags: ,
9 comments

Comments (9)

  1. hai..
    nak tanye,awak sabagai blogger 100% ke atau pun sambilan?
    just nak tau je,boleh ke kte jadikan ads sebagai sumber pendapatan sepunuhnye?
    anyway sy org baru dlm blogger,diharap dapat sokongan anda.

    • Hai. Saya tak blog sepenuh masa. Tapi main income dari internet memang advertising (bukan dari blog). Kalau nak buat blog sebagai sumber pendapatan kena rajin blog – 5 kali seminggu atau lebih

  2. aku biasa pakai fb je dulu nak micro blog. or post live je from the scene. hehe 🙂

  3. erm twitter ni best sbb tak pyh pening kepala nak tulis mcm blog..panjang2..tulis jerk 140 words..settle..

  4. catzer, yepz true.. takyah pikir banyak. boleh post 10 kali sehari sambil2 surf je. tak macam tulis blog

  5. saya pun kerap gunakan microwave blog.. hehe

  6. Micro blogging ini sangat sesuai utk menyatakan sesuatu yg short and sweet. Itu yg menarik perhatian saya. Kita kene betul2 tulis (140 chars aje) untuk sampaikan message kita.

    Wassalam

  7. Terima kasih azwan utuk tip ini. Banyak membantu…

Leave a Reply

Required fields are marked *