Foxit Reader Review. Rated 5 out of 5 stars!

Adakah anda mempunyai terlalu banyak e-book? Ya saya ada.. hehe. Masalah utama bila ada banyak sangat ebook ialah

  1. Susah nak buka. Guna Adobe Acrobat Reader kat komputer yang slow sangat-sangatlah menguji kesabaran.
  2. Susah nak bawa ke mana-mana. Masuk e-book dalam thumbdrive. Pastu nak buka kat PC orang lain pun susah. Kadang-kadang tak ada Adobe Reader, slow sangat dan lain-lain
  3. Nak download Adobe pun bukan senang, biasanya sangkut tengah jalan je kalau internet connection slow.

Selepas jumpa dengan Foxit Reader, segala masalah utama selesai. Settled.

Apa yang best?

  1. Senang je nak download. Saiz fail tak sampai 3MB
  2. Tak perlu install. Double click je terus open. So boleh simpan dalam thumb drive dan bawa ke mana-mana bersama e-book anda.
  3. Load cepat. Berganda lebih cepat dari Adobe. Sekelip mata je. (kadang-kadang beberapa kelip la)
  4. Browse cepat sebab ringan. Kalau Adobe nak scroll pun susah, tapi dengan Foxit Reader ni perhh.. memang laju dan senang. So tak ada la nak hilang mood bila baca e-book yang panjang berjela.

So kalau nak cuba, boleh download free kat laman web Foxit Reader. Selamat mencuba. Semoga lepas ni rajin-rajin la menimba ilmu. Download e-book yang berguna dan jangan sesekali mencetak rompak e-book orang. Ilmu tak berkat woo..

Kalau dah download Foxit Reader boleh la try baca Panduan Ringkas 5 langkah mudah memulakan perniagaan internet 🙂 Versi “panduan lengkap” akan menyusul kemudian..

Masukkan email anda untuk pengumuman posting baru. Tiada posting baru, tiada email akan dihantar 🙂

Delivered by FeedBurner

Categories: General
8 comments

Comments (8)

  1. Azwan,

    Yup cool tools. Really enjoy it. Thanks bro.

    Zahiruddin

    p/s: Congratulation bro, at last you come out to organize the workshop. I know you from the TMC Yahoo Groups,you are an expert at your field – Internet. You should be great.

  2. Dah download n guna Foxit Reader, memang lebih baik dari adobe reader, ringan skit komputer.

    tq

  3. yup. this tool is cool. thanks.

  4. terima kasih azwan sebab cadangkan tool ni. memang lebih cepat dan senang nak baca file pdf.

    salam sukses!

  5. Dah pakai foxit ni dlm 3-4 bulan. Mmg laju. Heran ngapa tak glamer menatang ni

  6. Pingback: secretschool.org » Blog Archive » Convert to PDF online, Load PDF file in a second

  7. Ini merupakan post pertama saya di blog ini. Harap mendapat tunjuk ajar dari semua.

    Saya akan cuba gunakan tool ini sebagai alternatif kepada adobe reader.

    tq

  8. Tq very much bro. Good article.

Leave a Reply

Required fields are marked *