Category Archives for Technology

Belajar menaip dengan pantas

Boleh dikatakan semua di pejabat sekarang memerlukan pekerja menggunakan komputer. Bukan setakat kerja sahaja. Kita juga menggunakan komputer untuk hal peribadi seperti melakukan transaksi bank, menulis email, membeli-belah online dan sebagainya. Satu skil yang diperlukan ialah menaip dengan laju menggunakan … Continue reading

06. December 2015 by admin
Categories: Technology
Tags: , , , , ,
Leave a comment

Android app yang berguna

Antara android app yang mungkin berguna bagi anda. . Wifi File Transfer – App untuk memindahkan fail dari phone ke PC dan sebaliknya . Clean Master – App untuk menguruskan phone memory dan space . AppLock – Untuk block access kepada sesetengah app . … Continue reading

04. May 2014 by admin
Categories: Technology
2 comments

Kenapa saya guna dropbox

Dropbox ialah satu tool untuk menyimpan file dan boleh diakses dari mana-mana komputer. Dah lama saya tahu tentang tool ini tapi akhir-akhir ini saya kerap menggunakan Dropbox. Antara kelebihan Dropbox: 1. Semua file boleh dibuka dari mana-mana alat – PC … Continue reading

09. July 2013 by admin
Categories: Technology
Leave a comment

Cara verify kad kredit dalam Paypal

Jika anda ingin memulakan perniagaan internet, anda seharusnya biasa dengan melakukan pembayaran secara online. Ini kerana pertama mungkin anda akan membeli barangan online dari merchant untuk produk sokongan perniagaan anda (contoh: hosting, opt-in list) dan kedua anda perlu membantu pelanggan … Continue reading

15. September 2009 by admin
Categories: Business, Marketing Tools, Technology
Tags: ,
3 comments

Blog atau website?

Nak buat blog ke website? Mana satu pilihan anda? Dan kenapa? Blog dah jadi satu trend sekarang. Semua orang ada blog dan banyak pula orang ‘claim’ yang blog boleh buat duit. Tak kisah lah dalam buku ke, ebook ke, blog, … Continue reading

13. August 2009 by admin
Categories: Business, Marketing Tools, Technology
Tags: ,
4 comments

Web hosting mana yang bagus?

Dah terlanjur cakap web hosting. Mungkin ramai yang tertanya-tanya web hosting provider mana yang bagus? Ada beberapa criteria untuk pilih web hosting dan yang paling penting ialah berdasarkan keperluan anda sendiri. Apakah tujuan anda membeli web hosting – untuk letak … Continue reading

24. June 2009 by admin
Categories: Technology
Tags:
15 comments

Pakej web hosting tanpa had!

Ini merupakan satu perkembangan baru dalam dunia web hosting di Malaysia walaupun pakej seperti ini telah diperkenalkan di peringkat antarabangsa beberapa tahun lepas contohnya oleh hostgator. Pakej web hosting tanpa had ~ Tiada had ‘space’, tiada had untuk ‘bandwidth’ dan … Continue reading

16. June 2009 by admin
Categories: Internet Marketing, Technology
Tags: , , ,
5 comments

Kalau saya tak blog, saya micro blog..

Banyak perkara yang ingin kongsikan dengan pembaca, cuma saya tak ada masa untuk duduk meluangkan masa dan mengarang dengan panjang lebar tentang sesuatu perkara. Terima kasih kepada twitter kerana menyelamatkan keadaan. Sekarang saya boleh micro blog banyak kali sehari dan … Continue reading

04. March 2009 by admin
Categories: Marketing Tools, Technology
Tags: ,
9 comments

5 sebab anda perlu guna Google Analytics

Sekarang saya sibuk menambah Google Analytics kepada semua website yang saya ada. Dari yang paling banyak trafik kepada yang paling kurang trafik. Pada mulanya saya tak mahu menukarnya memandangkan statistik dalam awstat/cpanel sudah memadai. Bila baru-baru ini saya tinjau kembali … Continue reading

21. February 2009 by admin
Categories: Google, Technology
Tags: , , , ,
3 comments

Twitter tu apa? Best sangat ke?

Fuh dah lebih sebulan blog ni di anak tirikan. Sebenarnya saya sibuk revamp satu lagi website saya yang lain. Tukar script dari ASP ke PHP, tukar server, tukar design. Ingin bermula dengan segala-galanya baru dan insyaAllah dengan keuntungan pada tahap … Continue reading

29. January 2009 by admin
Categories: Internet Marketing, Marketing Tools, Technology
Tags: , , ,
4 comments

← Older posts