Category Archives for Marketing Tools

Keyword BM yang biasa digunakan

Antara keyword yang biasa digunakan dipermulaan seperti bagaimana macam mana cara formula tips panduan Cuba type keyword di atas di google dan anda akan dapat tahu apa yang biasa dicari di internet. Selepas itu, supply apa yang patut 🙂

07. August 2012 by admin
Categories: Business, Internet Marketing, Marketing Tools
Leave a comment

Kenapa masih guna domain blogspot.com kalau anda boleh guna .com sendiri?

Saya lihat masih ramai yang berniaga di internet menggunakan blogspot. Tak salah menggunakan blogspot kerana ia mudah dan percuma. Tetapi bagaimana pula dengan domain .blogspot.com tersebut? Ia nampak agak kurang profesional dan domain tersebut boleh dirampas (di banned atau servis … Continue reading

21. December 2010 by admin
Categories: Internet Marketing, Marketing Tools, Website Promotion
Tags: , , ,
5 comments

Cara verify kad kredit dalam Paypal

Jika anda ingin memulakan perniagaan internet, anda seharusnya biasa dengan melakukan pembayaran secara online. Ini kerana pertama mungkin anda akan membeli barangan online dari merchant untuk produk sokongan perniagaan anda (contoh: hosting, opt-in list) dan kedua anda perlu membantu pelanggan … Continue reading

15. September 2009 by admin
Categories: Business, Marketing Tools, Technology
Tags: ,
3 comments

Anda ada banyak akaun twitter?

Twitter yang digunakan sebagai microblogging makin diterima ramai. Ramai pengusaha perniagaan juga telah mula menggunakan twitter sebagai satu lagi medium pemasaran. Apa yang berlaku ialah jika anda mempunyai banyak akaun twitter, anda perlu login dan logout ke akaun yang berlainan … Continue reading

27. August 2009 by admin
Categories: Marketing Tools
Tags: , ,
Leave a comment

Blog atau website?

Nak buat blog ke website? Mana satu pilihan anda? Dan kenapa? Blog dah jadi satu trend sekarang. Semua orang ada blog dan banyak pula orang ‘claim’ yang blog boleh buat duit. Tak kisah lah dalam buku ke, ebook ke, blog, … Continue reading

13. August 2009 by admin
Categories: Business, Marketing Tools, Technology
Tags: ,
4 comments

Semak banyak nama domain sekaligus

Semasa proses nak pilih domain, mungkin ada beberapa nama yang anda telah fikirkan. Mungkin nama-nama tersebut juga anda ingin gunakan .com dan .net yang mana available. Untuk memudahkan kerja, anda sebenarnya boleh cek semua nama domain tersebut sekaligus dengan tool … Continue reading

12. July 2009 by admin
Categories: Marketing Tools
Leave a comment

Kalau saya tak blog, saya micro blog..

Banyak perkara yang ingin kongsikan dengan pembaca, cuma saya tak ada masa untuk duduk meluangkan masa dan mengarang dengan panjang lebar tentang sesuatu perkara. Terima kasih kepada twitter kerana menyelamatkan keadaan. Sekarang saya boleh micro blog banyak kali sehari dan … Continue reading

04. March 2009 by admin
Categories: Marketing Tools, Technology
Tags: ,
9 comments

Twitter tu apa? Best sangat ke?

Fuh dah lebih sebulan blog ni di anak tirikan. Sebenarnya saya sibuk revamp satu lagi website saya yang lain. Tukar script dari ASP ke PHP, tukar server, tukar design. Ingin bermula dengan segala-galanya baru dan insyaAllah dengan keuntungan pada tahap … Continue reading

29. January 2009 by admin
Categories: Internet Marketing, Marketing Tools, Technology
Tags: , , ,
4 comments

How to place a contact form on your website?

I always being asked on how to create a contact form for website where visitor can write message on an online form and the data then be sent to the website owner’s email. Long time ago I used free service … Continue reading

03. August 2008 by admin
Categories: Marketing Tools, PHP, Technology
Leave a comment

Offline marketing – car sticker

I found this advertised on Google Ads – car sticker service in Malaysia. You can now promote your websites/blog/business or whatever with this custom design car sticker. You won’t have to order for minimum 1000 pieces when you only need … Continue reading

18. October 2007 by admin
Categories: Marketing Tools, Website Promotion
2 comments

← Older posts