Category Archives for Internet Marketing

Nak naikkan sesuatu laman web? Buat dua perkara ni

Baiklah hari ni saya nak ulas sedikit tentang 2 parkara terpenting yang perlu dilakukan sebolehnya HARI-HARI oleh internet marketer yang telah dibentangkan oleh Allan Gardyne dari associateprograms.com dalam newsletter beliau tak lama dulu. Apakah 2 perkara tersebut? Saya pun buat … Continue reading

27. April 2007 by admin
Categories: Internet Marketing, Website Promotion
2 comments

Mendapatkan produk untuk dijual di internet

Adakah anda telah mula menjana pendapatan di internet? Jika belum, apa yang sedang menghalang anda daripada memulakannya? Ramai yang mengadu tak ada produk untuk dijual online atau tak tau apa yang hendak dijual online. (Kalau nak dikira alasan ramai orang … Continue reading

12. March 2007 by admin
Categories: Business, Internet Marketing
3 comments

Trafik percuma dari laman web popular dunia

Salah satu cara popular sekarang untuk mendapatkan trafik ialah menggunakan trafik dari laman web popular yang lain. Kebanyakannya boleh didapati secara percuma dan ada juga yang perlu sedikit bayaran. Ada beberapa report terbaru yang dikeluarkan untuk mendapatkan trafik dari top  … Continue reading

26. February 2007 by admin
Categories: Internet Marketing, Website Promotion
Leave a comment

Makan gaji vs Berniaga

Tengah duduk2 terfikir pula, kalau duduk saja camne duit nak masuk (ada jugak la masuk. hehe) tapi kalau kerja lebih lagi banyak masuk. Bila makan gaji, kalau duduk saja dan buat kerja sikit2 pun hujung bulan tetap dapat gaji (ini … Continue reading

16. February 2007 by admin
Categories: Business, Internet Marketing
Leave a comment

E-book Panduan pemasaran di internet telah dilancarkan.

Masa yang ditunggu akhirnya telah tiba. E-book pertama siripanduan.com telah selamat dilancarkan pada hari ini 12 Februari 2007. Akan disusuli oleh beberapa panduan lain kelak. Untuk 15 orang terawal menghantar testimoni, anda layak mendapat rebat 50% dari harga buku. Jadi … Continue reading

12. February 2007 by admin
Categories: Internet Marketing, Marketing Tools
Leave a comment

Workshop laman web perniagaan selesai

Setelah beberapa hari membuat persiapan untuk workshop kali ke-4 akhirnya ia telah selesai. Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar. Syllabus baru pun nampak lebih mendatangkan kesan. Terima kasih dan tahniah kepada semua peserta dan teruskan berkomunikasi walaupun workshop dah berakhir. Terima … Continue reading

11. February 2007 by admin
Categories: Business, Internet Marketing
Leave a comment

Akan dilancarkan – E-book Panduan Pemasaran di Internet

Dah beberapa bulan e-book “Panduan pemasaran di internet” ni terperap dalam hard disk notebook saya ni kerana masalah dengan internet dsb. Akhirnya panduan ni dah 99% siap dan cuma tinggal pelancarannya sahaja. Ia akan disusuli dengan beberapa siri panduan lain … Continue reading

07. February 2007 by admin
Categories: Internet Marketing, Marketing Tools
2 comments

USD1 berapa RM?

Tip ringkas. Semakin ramai yang buat bisnes di internet dan berurusan dengan USD atau matawang asing yang lain. Untuk sesiapa yang selalu membeli mungkin sekarang lebih untung kerana matawang ringgit malaysia naik berbanding RM3.8 dahulu untuk USD1. Sebaliknya sesiapa yang … Continue reading

05. February 2007 by admin
Categories: Business, Internet Marketing
1 comment

Article Marketing

Salah satu cara pemasaran di internet ialah dengan menghantar artikel ke ‘article directory’. Tapi cara ini terlalu ‘time consuming’ dan dah lama saya tak menggunakan cara ni untuk mendapatkan traffic. Antara kelebihannya ialah Anda dapat presell apa yang kita nak … Continue reading

31. January 2007 by admin
Categories: Internet Marketing, Search Engine
Leave a comment

Membuat kajian pasaran di internet

Kajian pasaran penting sebelum mula membina laman web baru atau menjual produk di internet. Dengan carai ini barulah kita boleh tau apa yang orang mahukan dan mencari produk yang sesuai untuk dipromosikan. Sejak akhir-akhir ni saya hadapi masalah untuk nak … Continue reading

28. January 2007 by admin
Categories: Internet Marketing
Leave a comment

← Older posts

Newer posts →