Category Archives for Internet Marketing

Keyword BM yang biasa digunakan

Antara keyword yang biasa digunakan dipermulaan seperti bagaimana macam mana cara formula tips panduan Cuba type keyword di atas di google dan anda akan dapat tahu apa yang biasa dicari di internet. Selepas itu, supply apa yang patut 🙂

07. August 2012 by admin
Categories: Business, Internet Marketing, Marketing Tools
Leave a comment

Buat duit di internet. Lagi..

Sejak kebelakangan ni asyik dok fikir tentang buat duit di internet. 1. Sebab baru je lepas bagi talk untuk pahang tourism weekend lepas pasal blog, SEO dan jana pendapatan di internet. 2. Kena fokus kepada ‘passive income’ semula untuk bersedia untuk … Continue reading

07. August 2012 by admin
Categories: Adsense, Business, Internet Marketing
Leave a comment

Kenapa masih guna domain blogspot.com kalau anda boleh guna .com sendiri?

Saya lihat masih ramai yang berniaga di internet menggunakan blogspot. Tak salah menggunakan blogspot kerana ia mudah dan percuma. Tetapi bagaimana pula dengan domain .blogspot.com tersebut? Ia nampak agak kurang profesional dan domain tersebut boleh dirampas (di banned atau servis … Continue reading

21. December 2010 by admin
Categories: Internet Marketing, Marketing Tools, Website Promotion
Tags: , , ,
5 comments

Pakej web hosting tanpa had!

Ini merupakan satu perkembangan baru dalam dunia web hosting di Malaysia walaupun pakej seperti ini telah diperkenalkan di peringkat antarabangsa beberapa tahun lepas contohnya oleh hostgator. Pakej web hosting tanpa had ~ Tiada had ‘space’, tiada had untuk ‘bandwidth’ dan … Continue reading

16. June 2009 by admin
Categories: Internet Marketing, Technology
Tags: , , ,
5 comments

Twitter tu apa? Best sangat ke?

Fuh dah lebih sebulan blog ni di anak tirikan. Sebenarnya saya sibuk revamp satu lagi website saya yang lain. Tukar script dari ASP ke PHP, tukar server, tukar design. Ingin bermula dengan segala-galanya baru dan insyaAllah dengan keuntungan pada tahap … Continue reading

29. January 2009 by admin
Categories: Internet Marketing, Marketing Tools, Technology
Tags: , , ,
4 comments

Received check from Kontera

Just received another check from Kontera. This is the 2nd time I received payment from Kontera. The commission is very slow compared to Adsense. Never mind actually since it complements Adsense with in-text advertisement. As usual, I don’t like to … Continue reading

15. August 2008 by admin
Categories: Adsense, Adsense Alternative, Internet Marketing
3 comments

How to get more money from what you already have?

When you have a business or any source of income, probably the most common ways to get more money is to find another source of income. But do you think that you have getting the fullest from your current source … Continue reading

15. March 2008 by admin
Categories: Business, Internet Marketing
Leave a comment

Another “the death of..” report

I got few e-mails from fellow internet marketers promoting a free report titled “The death of network marketing”. You will get US0.25 per successful download. But hold on. I’m NOT going to ask you to download anything so that I … Continue reading

06. December 2007 by admin
Categories: Business, Internet Marketing
2 comments

Affiliate commission from exabytes

Today just received my check from exabytes. Not much but still help me to pay the bills for this month. Here’s a photo I took with my compact digital cam. No need for a scanner anymore.. Exabytes is one from … Continue reading

08. November 2007 by admin
Categories: Affiliate, Internet Marketing
3 comments

Lebih 100 software dan ebook percuma untuk dimuat turun

Lebih 100 software dan ebook percuma untuk anda download dan gunakan. But nothing is FREE 🙂 Untuk download setiap software dan ebook tu anda kena subscribe newsletter mereka. Walaubagaimanapun saya dah browse semua senarai yang ada dan mendapati ada beberapa … Continue reading

14. May 2007 by admin
Categories: Internet Marketing, Marketing Tools
3 comments

← Older posts