Category Archives for General

Take a break!

Owh.. what a hectic life I have recently. So need some rest and setting up a new year resolution for 2008. Will do few major ‘upgrade’ in some areas of my life. Ok, take a break. Just got this email … Continue reading

15. January 2008 by admin
Categories: General
Leave a comment

The death of blogging?

Got some extra time tonight. Checked out some of internet marketer’s e-mails that I subscribe and go to my google reader to read some blogs. When I read through, I could see the trend of bloggers apologize readers because they … Continue reading

01. December 2007 by admin
Categories: General
2 comments

Domain price increase

Just got an email from namecheap.com to announce their new price tag for TLD domain names. So after this most probably all other domain name service providers will increase their price accordingly including Malaysia’s. Here’s the new price for namecheap … Continue reading

12. October 2007 by admin
Categories: General
Leave a comment

Review Panduan Membeli Rumah – Tips Hartanah

Semalam telefon bimbit saya berbunyi. Oh panggilan dari rakan saya yang juga rakan perniagaan internet saya. Kami menjalankan servis design untuk pasaran global. Masih diperingkat permulaan. Dia bertanya “Wan, e-book tipshartanah ok tak?”. Jawab saya “Hmm. Memang detail, complete jugaklah”. … Continue reading

26. January 2007 by admin
Categories: Business, General
5 comments

Awas dengan blog FREE

Pagi ni pergi jenguk2 di forum wangcyber ada satu thread pasal blog cikguonline kena suspend sbb langgar TOS (terms of service) WordPress.com memang agak strict dengan pengiklanan dan revenue generation dekat blog diorang. So berhati-hati untuk post affiliate dan adsense … Continue reading

24. November 2006 by admin
Categories: General
2 comments

Adwords Editor

Untuk siapa2 yang gunakan adwords sebagai salah satu cabang pemasaran, anda boleh cuba Adwords Editor oleh Google (percuma) di mana anda boleh melakukan perkara-perkara berikut (copy paste from Google site)     * Navigate your account quickly and easily    * Make … Continue reading

07. November 2006 by admin
Categories: General
Leave a comment

Malaysia web hosting directory

Baru je up satu lagi laman web directory untuk rujukan anda. Kepada yang mencari-cari hosting yang sesuai bolehlah mencari dan pilih mana yang bersesuaian dengan keperluan anda. Ada yang memerlukan space yang besar, ada yang perlukan harga yang rendah, PHP … Continue reading

06. November 2006 by admin
Categories: General
Leave a comment

Multiple streams of internet income

Internet slow ni teruja pulak nak menulis sebab nak surf slow sangat. Kalau kita tengok-tengok ‘income statement’ kita. Berapa punca pendapatan dan berapa pula punca menghabiskan pendapatan. Rata-rata orang yang makan gaji mempunyai SATU punca pendapatan BESAR dan mungkin ada … Continue reading

30. August 2006 by admin
Categories: General
5 comments

Foxit Reader Review. Rated 5 out of 5 stars!

Adakah anda mempunyai terlalu banyak e-book? Ya saya ada.. hehe. Masalah utama bila ada banyak sangat ebook ialah Susah nak buka. Guna Adobe Acrobat Reader kat komputer yang slow sangat-sangatlah menguji kesabaran. Susah nak bawa ke mana-mana. Masuk e-book dalam … Continue reading

31. July 2006 by admin
Categories: General
8 comments

Can Malaysians buy products from clickbank?

Few times people ask me this questions since lots of quality (some are not) e-books and products sold via clickbank.com. The anwer is yes. But I also have problem when purchasing the products via credit card but have no problem … Continue reading

05. March 2006 by admin
Categories: General
2 comments

Newer posts →