Category Archives for Business

Cara verify kad kredit dalam Paypal

Jika anda ingin memulakan perniagaan internet, anda seharusnya biasa dengan melakukan pembayaran secara online. Ini kerana pertama mungkin anda akan membeli barangan online dari merchant untuk produk sokongan perniagaan anda (contoh: hosting, opt-in list) dan kedua anda perlu membantu pelanggan … Continue reading

15. September 2009 by admin
Categories: Business, Marketing Tools, Technology
Tags: ,
3 comments

Belajar ilmu internet

Sekarang saya sedang sibuk ‘set up’ satu pusat pendidikan untuk perkongsian tentang ilmu internet dan teknologi maklumat. Satu laman web telah dibuat dan dinamakan kelasInternet.com. Saya dan beberapa lagi rakan sedang sibuk membuat persiapan untuk syllabus kursus yang akan diadakan. … Continue reading

26. August 2009 by admin
Categories: Business
Tags: , , , , , ,
Leave a comment

Blog atau website?

Nak buat blog ke website? Mana satu pilihan anda? Dan kenapa? Blog dah jadi satu trend sekarang. Semua orang ada blog dan banyak pula orang ‘claim’ yang blog boleh buat duit. Tak kisah lah dalam buku ke, ebook ke, blog, … Continue reading

13. August 2009 by admin
Categories: Business, Marketing Tools, Technology
Tags: ,
4 comments

Spend to expand

Ramai orang menjalankankan perniagaan sendiri akan sampai ke satu tahap yang “stagnant”. Perniagaan boleh hidup tetapi tak boleh nak berkembang. Ini menyebabkan usaha berada pada tahap yang sama bertahun-tahun lamanya. Bila jumpa dengan rakan-rakan, diorang akan tanya “Amcam business?”. Maka … Continue reading

24. October 2008 by admin
Categories: Business
Tags: ,
5 comments

Saya dah bayar, mana barangnya?

Ni antara masalah pembeli yang membeli barangan secara online. Mungkin anda pernah menghapinya. Lepas berminat dengan satu produk, anda terus membuat bayaran ke akaun bank yang dipaparkan. Kemudian anda pun menghantar e-mail seperti yang tertera di laman web memberitahu bayaran … Continue reading

21. September 2008 by admin
Categories: Business
Tags: ,
3 comments

Make more money with exchange rate

No, I’m not going to talk about how to make money with forex here 🙂 I just did some projection for my adsense earning income for this month. How do I project my income? It’s simple actually. What you need … Continue reading

10. September 2008 by admin
Categories: Business, Google
Leave a comment

Workshop laman web perniagaan..

Tak sangka sedar tak sedar dah lebih setengah tahun kita berada dalam tahun 2008. Kini kita telah melangkah ke suku ke-3 tahun 2008. Saya pun dah lama tak menulis di internet tetapi Alhamdulillah pendapatan pasif dari internet masih lagi berjalan … Continue reading

21. June 2008 by admin
Categories: Business
2 comments

XsitePro version 2 is released! at last…

At last, after waiting for looooooong time, Xsitepro version 2 is now released. I am now still awake just to wait for the new site to launch. To have a quick view on the new features and the most important … Continue reading

21. May 2008 by admin
Categories: Business, Technology
1 comment

How to get more money from what you already have?

When you have a business or any source of income, probably the most common ways to get more money is to find another source of income. But do you think that you have getting the fullest from your current source … Continue reading

15. March 2008 by admin
Categories: Business, Internet Marketing
Leave a comment

Another “the death of..” report

I got few e-mails from fellow internet marketers promoting a free report titled “The death of network marketing”. You will get US0.25 per successful download. But hold on. I’m NOT going to ask you to download anything so that I … Continue reading

06. December 2007 by admin
Categories: Business, Internet Marketing
2 comments

← Older posts

Newer posts →