Category Archives for Affiliate

Affiliate commission from exabytes

Today just received my check from exabytes. Not much but still help me to pay the bills for this month. Here’s a photo I took with my compact digital cam. No need for a scanner anymore.. Exabytes is one from … Continue reading

08. November 2007 by admin
Categories: Affiliate, Internet Marketing
3 comments

Nak berjaya di internet? Buat dua benda ni

Baiklah hari ni saya nak ulas sedikit tentang 2 parkara terpenting yang perlu dilakukan HARI-HARI oleh internet marketer yang telah dibentangkan oleh Allan Gardyne dari associateprograms dalam newsletter beliau. Jika anda belum subscribe newsletter beliau, anda boleh lakukan sekarang di … Continue reading

19. January 2007 by admin
Categories: Affiliate, Internet Marketing
Leave a comment

Buat duit dengan laporan percuma lagi..

Update: Program ini telah ditutup. Tiada komisen akan dibayar selepas ini. Ingat lagikah anda laporan percuma “The death of internet marketing”. Kini ada lagi satu laporan percuma yang anda boleh download iaitu “Give PPC the finger”. Laporan ini menceritakan tentang … Continue reading

13. December 2006 by admin
Categories: Affiliate, Internet Marketing
Leave a comment

Berapa pendapatan anda dari program affiliate?

Apa jawapan anda untuk soalan tajuk di atas? Berapa yang anda dapat setelah anda mempromosikan program affiliate yang anda telah daftar? Bagi yang hampa mempromosikan program affiliate, jangan berputus asa. Ada beberapa sebab anda tidak mendapat pendapatan dari program affiliate. … Continue reading

24. November 2006 by admin
Categories: Affiliate
3 comments

Pemasaran viral menggunakan rebranded e-book/report

Salah satu untuk mempercepatkan proses penyebaran e-book atau report selain dari memberinya secara percuma ialah dengan membenarkan orang lain re-brand (memasukkan affiliate ID mereka) dalam e-book tersebut. Baru-baru ini saya sibuk mencari PDF rebrand software yang sesuai untuk panduan buat … Continue reading

20. November 2006 by admin
Categories: Affiliate, Internet Marketing, Marketing Tools
Leave a comment

Panduan ringkas percuma!

Ramai yang bertanya kepada saya apabila menerima promosi tentang laporan percuma “The Death of Internet Marketing”. Antara soalannya – nak buat apa dengan ni? macam mana nak register? macam mana boleh dapat duit? Dan macam-macam lagi.. Adakah anda masih ‘blur’ … Continue reading

15. November 2006 by admin
Categories: Affiliate, Internet Marketing
2 comments

7 langkah berjaya dalam affiliate program – free download

Saya nak kongsi sikit tentang affiliate program. Ramai yang dah mula kenal tentang affiliate program. Di malaysia pun dah banyak usahawan internet yang memperkenalkan affiliate program sebagai salah satu cara untuk memasarkan produk mereka. Topik affiliate ni pun dah banyak … Continue reading

27. October 2006 by admin
Categories: Affiliate, Internet Marketing
4 comments

Penjenamaan semula servis web hosting

Dalam sibuk-sibuk dengan persiapan workshop, sempat lagi untuk setup new brand untuk web hosting yang lama iaitu from ADSTec Hosting kepada JomHost.Com cuma design baru je belum up lagi. Dengan harga permulaan RM20 sehingga harga maksimum RM80. Sejak akhir tahun … Continue reading

25. July 2006 by admin
Categories: Affiliate, Business
Leave a comment

Bestselling books on internet biz/marketing

Few days ago, I bought another book from list of bestselling books on internet biz/marketing category. You can check the list at amazon. The title of the book is The E-Code. But I ordered the book locally at MPH. They … Continue reading

20. May 2006 by admin
Categories: Affiliate, Internet Marketing, Marketing Tools
1 comment

Buy before you sell.

This is one good tip for affiliates. All of us want to make money. But are we sensitive enough to think about the buyers? Or we just want to make money? That’s it. Rosalind Gardner said in her newsletter about … Continue reading

28. April 2006 by admin
Categories: Affiliate
6 comments

← Older posts