Category Archives for Adsense

Buat duit di internet. Lagi..

Sejak kebelakangan ni asyik dok fikir tentang buat duit di internet. 1. Sebab baru je lepas bagi talk untuk pahang tourism weekend lepas pasal blog, SEO dan jana pendapatan di internet. 2. Kena fokus kepada ‘passive income’ semula untuk bersedia untuk … Continue reading

07. August 2012 by admin
Categories: Adsense, Business, Internet Marketing
Leave a comment

Received check from Kontera

Just received another check from Kontera. This is the 2nd time I received payment from Kontera. The commission is very slow compared to Adsense. Never mind actually since it complements Adsense with in-text advertisement. As usual, I don’t like to … Continue reading

15. August 2008 by admin
Categories: Adsense, Adsense Alternative, Internet Marketing
3 comments

Receiving first Google Adsense income via Western Union

Yestereday only I had the chance to withdraw my Google Adsense income with Western Union at CIMB Bank. This is my first experience receiving money with Western Union. The process is very simple. You have to prepare with this information … Continue reading

08. November 2007 by admin
Categories: Adsense
8 comments

Perubahan pada adsense policy.. lagi..

Banyak blog pengusaha adsense memperkatakan tentang  perubahan adsense policy baru-baru ni. Satu yang paling menarik ialah publisher (pengusaha adsense/webmaster) boleh meletakkan maksimum 3 link unit format (sebelum ini satu sahaja). Sama ada ia bagus atau tidak bergantung kepada cara anda … Continue reading

07. June 2007 by admin
Categories: Adsense
Leave a comment

Buat duit dengan in-text advertising

Satu lagi sumber pendapatan dari PPC (pay per click) ialah dengan in-text ads. Ia sedikit berbeza dengan google adsense di mana ad diletakkan dalam satu form khusus. In-text ad pula dipaparkan apabila pelawat meletakkan mouse pointer di atas link khas … Continue reading

23. May 2007 by admin
Categories: Adsense, Adsense Alternative
6 comments

5 Tips Tingkatkan Adsense CTR

Hari ni nak kongsikan tips tentang Adsense. Ada beberapa website saya yang ada traffic tapi tak banyak CTR. Jadi saya lakukan beberapa perkara untuk meningkatkan kadar CTR. Ada yang menjadi dan ada yang tidak. Di sini saya nak kongsikan 5 … Continue reading

08. March 2007 by admin
Categories: Adsense
2 comments

Tingkatkan Adsense CTR dengan iklan Adsense yang tepat

Salah satu cara untuk dapatkan CTR (click through rate) yang tinggi bagi adsense ialah dengan mendapatkan iklan adsense yang tepat dan betul-betul kena dengan kandungan laman web anda. Cara untuk kita ‘control’ iklan apa yang akan keluar ialah dengan menggunakan … Continue reading

17. February 2007 by admin
Categories: Adsense
4 comments

Teknik baru – Adsense background

Teknik baru untuk mengatasi masalah ‘adsense blindness’ ialah dengan meletakkan background image untuk google ad anda. Ia lebih menarik dan nampak lain dari iklan adsense yang biasa. Salah satu contoh ialah seperti di bawah adsense background Untuk lebih 100 adsense … Continue reading

09. October 2006 by admin
Categories: Adsense
2 comments

Adsense is Alive – Adsense Guru bersuara…

Ini posting ke-3 saya hari ni. Dan sekarang baru pukul 9.20 pagi. Yang bekerja dipejabat mungkin baru masuk kerja sekarang. Selamat bekerja. Sangat menarik. Lebih banyak maklumat dan idea. Melimpah-limpah di internet. Adakah anda telah menggunakannya sebaik mungkin atau anda … Continue reading

26. September 2006 by admin
Categories: Adsense
2 comments

The death of Adsense & life after Adsense

Ramai bloggers sibuk mempromosikan report The death of Adsense. Hari ni dah keluar siri ke-2 sambungannya iaitu Life after Adsense. Tajuk kedua-dua report tu memang best. Mesti ramai penggemar Adsense yang tertarik untuk tahu lebih lanjut. Apa yang diceritakan ada … Continue reading

22. September 2006 by admin
Categories: Adsense, Internet Marketing
3 comments

← Older posts