Awas dengan blog FREE

Pagi ni pergi jenguk2 di forum wangcyber ada satu thread pasal blog cikguonline kena suspend sbb langgar TOS (terms of service)

WordPress.com memang agak strict dengan pengiklanan dan revenue generation dekat blog diorang. So berhati-hati untuk post affiliate dan adsense memang langsung tak boleh.

Kalau di blogger.com, adsense memang sah boleh sebab owner dia adalah Google. Ikut mana pun dia akan dapat juga keuntungan.

Jadi berhati-hati bila menggunakan mana-mana servis percuma di internet. Baca dengan berhati-hati syarat yang dikenakan dan jangan lupa backup kerja.

Cara terbaik, beli hosting sendiri dan install wordpress guna Fantastico. So selamat nak letak adsense ke iklan ke apa ke.

To cikguonline, bersabar dan teruskan usaha anda 🙂 Ramai yang memberi sokongan..

Masukkan email anda untuk pengumuman posting baru. Tiada posting baru, tiada email akan dihantar 🙂

Delivered by FeedBurner

Categories: General
2 comments

Comments (2)

  1. Kesimpulannya jangan guna hosting percuma beli hosting sendiri betul tu. Tq Ahmad Azwan

  2. info yang bermanfaat kepada kita semua,thanks

Leave a Reply

Required fields are marked *